Διαθέσιμη από σήμερα η εφαρμογή της ψηφιακής ταυτότητας

Από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμη η νέα εφαρμογή του gov.gr η οποία σας επιτρέπει να έχετε ένα έγκυρο ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο smartphone σας. Αργότερα, θα προστεθεί και η δυνατότητα προσθήκης το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια του αυτοκινήτου.

 

 

H παρουσίαση του Gov.gr Wallet:

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Gov.gr Wallet, για την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα. Πρόκειται για τη νέα επίσημη εφαρμογή για τη δημιουργία, την αποθήκευση και τον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο.
gov gr wallet official kalitheapressΗ παρουσίαση της εφαρμογής έγινε από τους συναρμόδιους Υπουργούς Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο. Κατά την έναρξη της παρουσίασης ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε πως «θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους. Ήταν μία μεγάλη και συλλογική προσπάθεια».

Προς το παρόν, η εφαρμογή gov.gr Wallet είναι διαθέσιμη για download, αλλά δεν έχει ανοίξει η δυνατότητα προσθήκης των εγγράφων. Αυτό θα ξεκινήσει αύριο, με σειρά ΑΦΜ. Η σύνδεση στην εφαρμογή γίνεται όπως με τις άλλες κρατικές εφαρμογές του gov.gr, δηλαδή μέσω TaxisNet ή ebanking.

 

Η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα θα έχουν πλήρη ισχύ και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται αντί των εγγράφων για κάθε νόμιμη χρήση εντός Ελληνικής επικράτειας, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εξωτερικό. Υπάρχει επίσης η επιλογή “Προβολή QR κωδικού” για να μπορούν να τα σκανάρουν οι ελεγκτικές αρχές. Υπόψιν πως τα στοιχεία που θα αποθηκεύσετε περιορίζονται σε μία μόνο συσκευή ανά φυσικό πρόσωπο.

διάβασε και αυτό  ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ;

 

 

ψηφιακη ταυτοτητα ελλαδα

 

 

Τόσο η ταυτότητα όσο και το δίπλωμα οδήγησης, μπορούν να προστεθούν στο Google Wallet και στο Apple Pay.

 

 

 

 

Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη αρχής γενομένης σήμερα από τον αριθμό 1, την Πέμπτη το 2 κ.ο.κ.. Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr. Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη. Για τον σκοπό αυτό ο πολίτης θα πρέπει πριν εισέλθει στην εφαρμογή:

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel